Сглобяване на кегератор

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Re: Сглобяване на кегератор

Мнениеот darilinko » 04 Авг 2017, 11:20

20624363_10211955657060019_1082935659_n.jpg

Благодаря за помощта! Надявам се последен въпрос налягането постоянно ли трябва да е пуснато (настроил съм го на 1бар ) , дали има някакъв риск от прегазиране предполагам, че до 10 дни ще свърши, но все пак!
darilinko
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 21
Регистриран на: 08 Юли 2016, 16:24
Местоположение: Варна

Re: Сглобяване на кегератор

Мнениеот Martin » 06 Авг 2017, 12:32

Изображение
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 750
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Сглобяване на кегератор

Мнениеот victoryvt » 07 Авг 2017, 13:22

Точно 7 по 9 е а на редуцира е 6. Слагай едно парче 6 по 8 и тоя ще влезе със зор. Стягаш със скоба или с тел и си готов.
Отлежават.......пият се:
Изображение..........ИзображениеИзображение
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1888
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Сглобяване на кегератор

Мнениеот darilinko » 09 Авг 2017, 08:49

Точно така го направих с парче по-малък маркуч, видях зор докато го напъхам, но пък се уплътни доста добре. Петък ми предстой да налея бирата в кега, гледах клипове как се отваря кега, не знам дали ще се справя лесно. Ако някой може да ми кажи кой е най-лесния начин за отваряне ще съм много благодарен.
darilinko
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 21
Регистриран на: 08 Юли 2016, 16:24
Местоположение: Варна

Предишна

Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта