Re: Мерцен / Октоберфест
Публикувано на: 17 Мар 2014, 15:41
Е то едното зависи от другото ...
Както и да е - без подкиселяване - 5.7
с подкиселяване 40гр. млечна киселина (80%) на 85кг. майш - даде 5.2
след промиването бирената мъст е пак толкова - 5.2
Същото беше и с предишната варка - светъл лагер без обработка на водата, но с подкиселяване с около 60гр. млечна киселина.
Преваряването на водата ми е дало спестяване на 20гр. млечна киселина и както вече писах - е свалило пехато на водата с 0.2 - от 7.4 на 7.2
Пивната мъст е вече във ферментора и чака стартер.
Довечера ще заквасвам по план.
Както и да е - без подкиселяване - 5.7
с подкиселяване 40гр. млечна киселина (80%) на 85кг. майш - даде 5.2
след промиването бирената мъст е пак толкова - 5.2
Същото беше и с предишната варка - светъл лагер без обработка на водата, но с подкиселяване с около 60гр. млечна киселина.
Преваряването на водата ми е дало спестяване на 20гр. млечна киселина и както вече писах - е свалило пехато на водата с 0.2 - от 7.4 на 7.2
Пивната мъст е вече във ферментора и чака стартер.
Довечера ще заквасвам по план.