Страница 3 от 3

Re: Германски раух биир или пушена бира

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2016, 12:17
от gorang
Мисля да пробвам да направя пушена бира, но не ми стана ясно хмелът в какви пропорции и на кои минути се внася?

Re: Германски раух биир или пушена бира

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2018, 19:18
от markov
Колеги, здравейте!
Какви ейлови дрожди бихте препоръчали за пушена бира?

Имам подготвена рецепта с лагерни дрожди, но температурите не са постоянно ниски и за сега не става.
Та явно ще пробвам с ейлови и търся препоръки какви да бъдат - да ми дадат сходен резултат като лагерните.

Re: Германски раух биир или пушена бира

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2018, 21:07
от ALL_ON
Нотингам на температура под 15 гр. ако има възможност.

Re: Германски раух биир или пушена бира

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2018, 10:21
от MadButcher
ALL_ON написа:Нотингам на температура под 15 гр. ако има възможност.

Така си и е за Нотингама и бирата става бистра като лагерна. Аз правих една такава в началото на месеца със сухо Ариана, желатин и колд краш на края, но за малко под 15гр си има и лагерни дрожди като Даймънд, които на 12гр. приключват за 6-7дни

Re: Германски раух биир или пушена бира

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2018, 19:22
от markov
Благодаря за поясненията!

от ALL_ON » 30 Яну 2018 20:07
Нотингам на температура под 15 гр. ако има възможност.


Нотингам не вкарват ли прекален привкус и аромат?
Поне по описание сякаш Даймънд са по-подходящи. Но пък практиката може и друго да казва.

Re: Германски раух биир или пушена бира

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2018, 21:52
от dr_slavov
Навсякъде дават Нотигам като неутрални. Но при температури от +19/20°С имат доста неприятни естерни аромати. Това което е препоръчал Влади е абсолютно ОК. Но под 15°С не очаквай нещата да се случат бързо. В момента ферментирам бира с тях, като започнах почти на долната препоръчана граница. Вече 10 ден и продължават да свалят.
Screenshot 2018-02-06 20.41.07.png

Re: Германски раух биир или пушена бира

МнениеПубликувано на: 15 Фев 2018, 19:01
от markov
ok, благодаря за пояснението!