Стартер или Рехидратация?

Модератор: Martin

Re: Стартер или Рехидратация?

Мнениеот Martin » 01 Дек 2016, 16:02

Ако имаш пълна доза 10гр, давай смело само с рехидратация във водичка. Само гледай разликата в температурата между хидратираните дрожди и бирата да не е повече от 5 градуса че да не се шокират.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 963
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Стартер или Рехидратация?

Мнениеот victoryvt » 01 Дек 2016, 19:03

За 10л. лагерна ферментация при нормални нива на екстракта 11-12% - точно толкова ти трябват - една доза 11гр. (тя е по принцип за 20л. но ако е ейлова ферментацията)
Маурито са малко по-топлолюбиви, та ако ще правиш под 10гр. ферментация - чак тогава може да помислиш за стартер, но за 12-13 градуса са си точно на мястото.
Отлежават.......пият се:
Изображение..........ИзображениеИзображение
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1993
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Стартер или Рехидратация?

Мнениеот zion » 01 Дек 2016, 19:27

Да.Мислех точно при 12C да действам.Благодаря
zion
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 48
Регистриран на: 21 Окт 2016, 00:10

Re: Стартер или Рехидратация?

Мнениеот DNA » 02 Дек 2016, 21:17

Мартине, благодаря ти за отговора! Утре ще правя клонинг на пушен портър аляска и ще подходя по този най-опростен начин.
DNA
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 32
Регистриран на: 14 Яну 2016, 11:12
Местоположение: София

Предишна

Назад към Ферментация и дрожди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта