Fermentis K-97 впечатления

Модератор: Martin

Fermentis K-97 впечатления

Мнениеот Clarion » 20 Юни 2016, 13:55

Вече направих две варки с новите К-97 на Fermentis и впечатленията ми са:
1. Най-бързо започващата ферментация, която съм виждал някога - направо от въздуха я почват :-) .. сериозно - на 6-я час вече е започанала почти бурно
2. Изключително бурна ферментация първите 3 дни (свободния обем във ферментатора си е задължителен при тях), като след това обаче фермантацията си продължава до 8-9 ден
3. Продължават да "работят" и при 14-15 градуса
4. Флокуация - нулева ... или никаква е по-точното ... отсъства :-) Малко се утаяват, а дори и малкото утайка не залепва за ферментатора - забравете за избистряне
5. Свалят от 12.5Р до 2.5-3Р
6. Наистина имат неутрален "вкус"
Clarion
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 84
Регистриран на: 20 Яну 2015, 14:47

Re: Fermentis K-97 впечатления

Мнениеот cervesa » 20 Юни 2016, 17:46

Общо взето и моите впечатления се покриват на 100% с Clarion-овите:)
За тези които са успели и са опитали от Unsere hopfenweisse,което разливахме на конкурса,беше със този щам.
За тези които бягат от силните бананови и други фенолни аромата във вайцена -това е подходящ щам,за разлика от ВБ-06..(Имам конкретно в предвид Виктор:))
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38


Назад към Ферментация и дрожди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта