Страница 1 от 1

Ферментация повече от 7 дни

МнениеПубликувано на: 31 Мар 2016, 10:01
от Bra1nSicK
Един може би малко глупав въпрос от новобранец: Ако оставя течността в съда за ферментация повече от 7 дни (например 9-10) това лошо ли ще се отрази на бъдещата бира. Питам, защото ако варя този weekend, следващият няма да съм тук за да бутилирам, а ще трябва да го направя във вторник-сряда (след 10 дни).

По принцип аз не виждам проблем да ферментира по-дълго, дори напротив, но все пак да си питам ?

Re: Ферментация повече от 7 дни

МнениеПубликувано на: 31 Мар 2016, 10:08
от ALL_ON
Няма да имаш проблем след 10 дни ферментация! Аз снощи бутилирах бира след точно 10 дни ;)

Re: Ферментация повече от 7 дни

МнениеПубликувано на: 31 Мар 2016, 11:15
от Martin
Ако след бурната ферментация е откалена и преместена в друг съд, може даже и повече. Аз моите обикновено ги държа 1 седмица, после откалявам и местя за още една във вторичния ферментатор.

Re: Ферментация повече от 7 дни

МнениеПубликувано на: 31 Мар 2016, 14:02
от Bra1nSicK
Мерси за отговорите, ще я оставя 9 дни, това да ми е проблема. Като за първа варка ще имам да се притеснявам за още 100 неща :D

Re: Ферментация повече от 7 дни

МнениеПубликувано на: 18 Апр 2016, 16:18
от mirix
Аз пък даже като я затворя и кегирам чак след 14 дни.