Страница 4 от 4

Re: Dry hopping (сухо охмеляване)

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2017, 20:16
от dr_slavov
Ако отидеш една седмица на море като се върнеш пиеш ИПА, ако имаш 3 приятели на гости консумацията се вдига и пиеш битер. :lol:

Re: Dry hopping (сухо охмеляване)

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2017, 20:18
от martinmgm

Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum

Hop Rocket. За съжаление работи само с листа. Пелетите ще го запушат.

Re: Dry hopping (сухо охмеляване)

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2017, 22:44
от Martin
Hop rocket между варенето и ферментатора. Hop back-а е между кега и чашата.

Re: Dry hopping (сухо охмеляване)

МнениеПубликувано на: 19 Яну 2017, 09:46
от bojo
А няма ли да е зависим аромата от количеството изпита бира за единица време? Ако не е пипан крана ден, първата чаша ще е бомба от аромати, а всяка следваща все по-слаби. Идеята е страшна, няма спор. И в хладилника ми има място, направо се оглеждам за подходящ съд.

Re: Dry hopping (сухо охмеляване)

МнениеПубликувано на: 19 Яну 2017, 10:25
от Martin
По принцип да, аромата ще зависи от биропотока.

Re: Dry hopping (сухо охмеляване)

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2017, 20:03
от petiomalchev
Martin написа:Hop rocket между варенето и ферментатора. Hop back-а е между кега и чашата.

А между ферментатора и бутилката как ще се казва :D
Като гледах клипчето ми дойде една идея, в ей този филтър да сложа преди бутилирането хмел на пилети предварително накиснати в гореща бира и така да точа от ферментатора.
DSC_4274 (1).JPG

Само ме притеснява да не са малки отворите на мрежата 60 микрометра, че да не се запуши, но вече съм го купил 18лв. ще пробвам и споделя.

Re: Dry hopping (сухо охмеляване)

МнениеПубликувано на: 01 Фев 2017, 00:30
от Martin
Хмела няма нужда от дезинфекциране и накисване... Това му е целия смисъл, не само аромат и горчивина.

Re: Dry hopping (сухо охмеляване)

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2017, 12:58
от petiomalchev
Вчера пробвах филтърът, сложих натрошени хмелни пилети във входното пространство и започнах да филтрирам от ферментатора към тенджерата.
трябва само да сложа по-тесен маркуч на изхода за да тече по бавно, сега на входа и изхода с Ф12мм, за следващият път мисля да пробвам на изхода с Ф8мм.

Re: Dry hopping (сухо охмеляване)

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2017, 09:11
от petiomalchev
Пробвах бирата, 7 ден от запечатването в бутилките нямах търпение и отворих една.
Невероятен вкус и аромата на Аурора, ще кажеш сега си го сложил в бирата и накрая се усеща лека лютивина.
Бирата Star Anise Stout. 10гр. Аурора 15л. бира.