Страница 6 от 6

Re: Магнитна бъркалка

МнениеПубликувано на: 12 Окт 2017, 14:27
от MadButcher
Става груб офтопик и ще има банани, но ако реши админа да мести отговорите в бла-бла темите. :whistle: Та, домашното масло е с много по-високо водно съдържание от купеното, особено от качествените марки и харча на 50гр. ще е по-голям отколкото на 50гр.заводско. Това, което бият с миксер/пасатор е само отделен след варенето и старателно обран каймак. Не съм пробвал, но са ми казвали, че става с миксер/пасатор. Докато самото мляко си иска яко блъскане. И за да не ям някой админски банан, спирам тук да пиша за млечната промишленост :naughty:

Re: Магнитна бъркалка

МнениеПубликувано на: 12 Окт 2017, 14:29
от Dave Lombardo
Delikatesi.es написа:
MadButcher написа:Доколкото знам: 10л.мляко - 450-500гр. масло. Смятай каква бъркалка ще трябва!

Значи от 1л мляко 50гр.(колкото е май едно обикновено магазинско пакетче), т.е. за 1 седмица+ е достатъчно за едно днешно семейство при положение, че има олио, зехтин, мас и още какви ли не други мазнини на пазара и в домакинството. А едно време семейства от по 7-8 човека и мас и масло, друго е нямало.
Тя ми говореше, че бърка около 1,5-2л. мляко с някакъв миксер с перка или нещо такова, не разбрах точно какъв и как, но ми каза, че с миксера било досадно и незнамсиквоси и след като и казах какво правя за да си бъркам дрождите ми заби въпроса за маслото. Та те така.

Пакетчетата от магазина са 125 или 250 гр.
Аз ще ти кажа по-лесен начин: вземаш трилитров буркан, сипваш млякото вътре, завинтваш добре капачката и почваш да блъскаш... само ръце да имаш ;)
И аз спирам с offtopic-a, че старшията ще ни прати да поливаме розите скоро :lol:

Re: Магнитна бъркалка

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2017, 14:15
от Delikatesi.es
20171021_105540.jpg

Бъркалката я писнах в реална употреба.
Нагрява си както и при теста с вода. В момента стартера е на 29°С и го следя. Ако продължи да вдига до колко е допустимо? Дрождите са лагерни.