Wyeast 5335 Lactobacillus Yeast .Какъв ли вкус дават?

Модератор: Martin

Wyeast 5335 Lactobacillus Yeast .Какъв ли вкус дават?

Мнениеот almus » 19 Май 2014, 13:20

Wyeast Activator™ 5335 Lactobacillus Yeast

Lactic acid bacteria isolated from a Belgian brewery. This culture produces moderate levels of acidity and is commonly found in many types of beers including gueuze, lambics, sour brown ales and Berliner Weisse. It is always used in conjunction with S.cerevisiae and often with various wild yeast. Use in beers below 10 IBU is recommended due to the culture’s sensitivity to hop compounds.

Origin:
Flocculation:
Attenuation:
Temperature Range: 60-95° F (15-35° C)
Alcohol Tolerance: approximately 9% ABV


Здравейте.
Дайте си мненията какъв вкус бира би се получила с тези дрожди.Може и примери с марки бира.
Днес бутилирах бира направена с тези дрожди:Wyeast Activator™ 3522 Belgian Strong Ale Yeast,но само името им е белгийско...
almus
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 111
Регистриран на: 20 Май 2013, 16:16

Re: Wyeast 5335 Lactobacillus Yeast .Какъв ли вкус дават?

Мнениеот victoryvt » 19 Май 2014, 14:02

Доколкото виждам според описанието щамът не е дрожди а само млечни бактерии, т.е. самостоятелно няма да проведе алкохолна ферментация , а само млечно-кисела.
Предполагам че се добавя към друг щам дрожди, които свършват дейността по алкохолната ферментация, а лактобацилите само подкиселяват бирата.
Все едно да си заразиш умишлено бирата :)
Че и пари да даваш за това ...
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Wyeast 5335 Lactobacillus Yeast .Какъв ли вкус дават?

Мнениеот almus » 19 Май 2014, 20:34

Точно така, добавят се към основните дрожди.Лефе ще трябва да си купувам от магазина за мое съжаление:)Но последно ще опитам с Т58 и Belle Saison..
almus
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 111
Регистриран на: 20 Май 2013, 16:16


Назад към Ферментация и дрожди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта