дрожди WB-06

Модератор: Martin

Re: дрожди WB-06

Мнениеот Текс » 13 Ное 2016, 23:41

Споделям впечатленията си от WB-06. Едва втората ми варка - вайцен с 50% пшеничен малц. Хмел за аромат умишлено почти не съм добавял, за да доминират ароматите, произведени от дрождите. Само 0.5г/л Тетнангер (колкото да не е без хич), 10мин преди края на варенето.
OG-13.5
Ферментация при околна температура 21-22*С 8 дни. Бурната протече за 3-4дни, но клапанът работеше полека почти до края.
FG-2.4
Газировка с 6г/л захар за седмица.
Резултатът - божествен вайцен. Не само мое мнение, но и на приятелите, с които го изпихме. Сравнявам го с всички купени пшенични, които съм опитвал. Ясно отчетлив бананов аромат и още нещо плодово. Карамфил и дъвка по-скоро не се усещат. Утайката действително е доста и се вдига лесно, но това си е напълно в стила на вайс бирите. Това е то - късметът на начинаещите. Получи се!
Текс
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 60
Регистриран на: 04 Сеп 2016, 11:23
Местоположение: Перник

Предишна

Назад към Ферментация и дрожди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron