Супер, много ме зарадвахте с отговорите си. Опита ще го извърша при първа възможност, което по план ще е след около месец. Така, че ще ви пиша подоробности. Радвам се, че захващаме въпроса в нова тема. Ще се радвам и ако някой друг сподели опита си.
Що се отнася до
бурето, мисля да бъде ново, дъбово. И тъй, като за сега съм основно с теоритични познания и много малко практика

си въртя очите по същия начин опитвайки си да си обясня много неща. Явно ще се изяснят с повече действие.
@victoryvt доферментиране в
бурето в кратък период от време (2-3 седмици) и след това бутилиране смислено ли е като идея? Или по-скоро идеята на
бурето е бирата да стои там повече време и след това направо да се пие или бутилира?
Всъщност да изясня малко идеята си. Тъй като имам нужда от леко "овкусено"
буре, за отлежаване на дестилати, реших да пробвам това с бирата. Т.е. основната идея е да използвам
бурето преди да сложа дестилата вътре. Затова и питам дали принципно употребата на
бурета при правенето на бира е с цел овкусяване на бирата или е просто използване на съда? От там и дали трябва да седи много време бирата в
бурето или мога да я доферментирам, по същия начин както в дамаджаната която използвам и сега?