Страница 1 от 1

"Хлебна" бира

МнениеПубликувано на: 07 Ное 2016, 22:21
от Dejmos
Сигурно някои от вас са попадали на предавания или рецепти на Джейми Оливър. Добър готвач с интересни идеи. Най-вероятно сте го чували покрай борбата му със сурогатите, които слагат вместо месо в колбасите и хамбургерите.
Една от инициативите му е намаляване разхищението на храна.

Идеята му за хляба е, вместо да бъде изхвърлен, да се вари бира от него. Разбрах за това от познат. Не помни подробности, освен че при озахаряването 30% от малца се замества с натрошен сухар. И различните видове хляб (естествено) дават различен вкус на бирата. Намерих и линк, но не към самата инициатива, а към новинарски сайт http://www.telegraph.co.uk/news/newstop ... -beer.html

Какво мислите за идеята?
И как бихте я реализирали?

Re: "Хлебна" бира

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2016, 10:21
от Martin
Правил съм доста пъти бира от останал хляб. Става добре, малко мътна. Когато живеех в Норвегия, взимахме от един супермаркет останалият хляб от деня и си варих с него.
Даже миналата година на БГ конкурса имах план за такава бира в категория експеримантални, но се отказах в последствие.
А има и комерсиална бира от хляб : http://www.toastale.com