Безалкохолна бира ?

Модератор: Martin

Re: Безалкохолна бира ?

Мнениеот asenr » 09 Фев 2017, 00:06

Ico написа:Според мен, масовите безалкохолни бири просто не ги ферментират. В нито едно от описанията на съставките на германските безалкохолни бири, които съм чел не фигурират дрожди, а те са задължени да описват състава. Дори и в безалкохолния "Клаусталер", който има награда за безалкохолна бира на 2015г. не съм го виждал. Разбира се може би бъркам, но това донякъде може да обясни вкуса на зърно в безалкохолните бири. Може би просто охмеляват яко неферментиралата мъст.

Пастьоризираната бира няма дрожди :)
В съотношението цена-качество бирата на аванта е без конкуренция :obscene-drinkingcheers:
Аватар
asenr
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 179
Регистриран на: 19 Ное 2015, 21:42
Местоположение: с. Ковачево, общ. Сандански

Re: Безалкохолна бира ?

Мнениеот Yaskata » 09 Фев 2017, 12:23

От известно време експериментирам с охмелен квас (руската напитка).
Пени се и е газирано, но повече има вкус на охмелена боза отколкото на бира. Купешкия квас ми допада и ми се струва, че с хубав хмел ще става за заблуда. Това което получавам вкъщи, обаче, е далече от това което се продава в Берьозка. То рецептите за квас са доста видове де. Ако излезне нещо смислено, ще докладвам :)
Аватар
Yaskata
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 257
Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
Местоположение: София

Re: Безалкохолна бира ?

Мнениеот Martin » 03 Юли 2017, 10:41

Принудих се и аз да варя безалкохолна бира, че жената ме гледа жадно жадно, а е бременна. Направих си експеримент, при кегиране на 5% алкохол пейл ейл, си оставих 2.5л настрани. Добавих вода докато стана 6л и я сложих на котлона. Вря до достигане пак на количество 2.5л (около 2часа). След това сложх 2л в ПВЦ и го оставих да се газира на бутилката СО2, а останалите 500мл ги пратих на ебулиометър. Бирата е станала от 5% алкохол на 0.3%. Експеримента е успешен, сега ще варя цяла варка....
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 759
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Безалкохолна бира ?

Мнениеот dr_slavov » 05 Юли 2017, 15:11

А вкусово?
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Безалкохолна бира ?

Мнениеот Martin » 05 Юли 2017, 15:29

Не е лошо. Малко като сутиен на простора - най-хубавото го няма. Ще трябва да се прави с доста плътна бира, и ще иска сухо охмеляване определено.

Експеримента беше сега само за алкохолното съдържание и беше успех.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 759
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Безалкохолна бира ?

Мнениеот dr_slavov » 06 Юли 2017, 09:22

Martin написа:Малко като сутиен на простора - най-хубавото го няма.
:lol:
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Безалкохолна бира ?

Мнениеот Yaskata » 08 Авг 2017, 12:19

Мартине направи ли вече цяла варка безалкохолна бира?
Какво се получи?
Аватар
Yaskata
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 257
Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
Местоположение: София

Re: Безалкохолна бира ?

Мнениеот Martin » 10 Авг 2017, 10:52

Не не съм. Няма смисъл, тя жената си пийва по 1-2 на ден, така че си сърба 3%ви купешки.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 759
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Безалкохолна бира ?

Мнениеот Ico » 18 Авг 2017, 23:41

victoryvt написа:Ако не е ферментирала ще е много сладка , освен ако не е и много разредена и то става съвсем ...
Да не говорим за калориите на 100мл. дето вечно ги дават за ориентир.
Абе - зор голям - безалкохолна бира, безкофеиново кафе и накрая отиваме на пластмасова жена :)

Според мен точно за разредена и охмелена мъст става въпрос. Плюс декокция или заместители на процеса за препечен хлебенн вкус, богато охмеляване, яка химия и принудителна карбонизация. Ъъъъ....според мен пластмасовите жени ги произвеждат на същото място. :D
Ico
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 33
Регистриран на: 24 Апр 2016, 21:29

Предишна

Назад към Експерименти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron