Страница 1 от 1

Малко белгийски извращения...

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2013, 21:45
от mirix
Макар че съм привърженик на бири с високо IBU и газировка се занимах малко с научна дейност.Снощи направих една проба за белгийски ламбик с вишни. Е не както те я правят при втроричнаферментация да слагат плодове, а вместо захар сложих по 10 мл. домашен сок от вишни на 1 л. а на 2 утилки по 8 гр/л. На дъното където остана мътилката около 750 мл сложих пак вишнев сок да видя как става вдървяването :).
Скоро очаквайте резултатите :D

Re: Малко белгийски извращения...

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2013, 09:47
от victoryvt
Миро, за ламбика се искат специални млечнокисели бактерии.
В сока от вишни определено ги няма.
Тъй че ще стане една обикновена плодова бира. По белгийски тертип.

Re: Малко белгийски извращения...

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2013, 12:52
от mirix
Това е с научна цел запечатах 5 бутилки, пък дали ще науча жената да смуче бира не се знае :D

Re: Малко белгийски извращения...

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2013, 19:25
от Hristo
Това с жените и ламбика е много опасно! Моята много харесва този вид бира и постоянно ме врънка да направя вкъщи, но аз все още държа фронта :)

Re: Малко белгийски извращения...

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2013, 21:47
от mirix
Ам Ица ко да държиш бате барни и една варка пък ти си бий по фронта. Пък кат и подейства ша къпиш както си знаиш :D

Re: Малко белгийски извращения...

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2013, 23:29
от mirix
Крайния резултат:
1. Жената каза не ме мъчи с таз горчилка(знаете че съм почитател на IBU над 40)
2. Опитвам,и мммммм като френски селянин естет, съвсем слабо доловим вишнев вкус(изискват се дълги години вкусване.)
3. Цвят 1 идея по червеникав- златист, все едно съм слагал препечен малц, но клони към червеникаво.
4. абе ще я изпия не е толкова зле, ама не е и очаквания резултат