Плодов Lambic

Модератор: Martin

Re: Плодов Lambic

Мнениеот cervesa » 04 Мар 2016, 19:29

Христо,бъчвите ВЪОБЩЕ не се мият!Да не говорим за"хигиената"-там тя е противопоказна.СмЪрди!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1058
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Плодов Lambic

Мнениеот ameba13 » 05 Мар 2016, 16:56

звучи ми супер!
сменям жанра!
;)
ameba13
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 102
Регистриран на: 01 Юли 2013, 15:42

Re: Плодов Lambic

Мнениеот Foreigner » 05 Мар 2016, 17:14

Аз поръчах 2 пакетчета от течните дрожди, така че като узреят вишни/череши може да изнахалстваме за една учебна варка при г-н Председателя 8-)
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 180
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Плодов Lambic

Мнениеот cervesa » 05 Мар 2016, 23:44

@Foreigner:Имате я!С пазарджишки вишни! (Между другото ,наистинанавремето вишните от моето село (Черногорово) и съседното (Пищигово),бяха световно известни. Даже има сорт Пищиговска вишна.Тази есен посадихме 4 дръвчета от нея,специално за крик!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1058
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Плодов Lambic

Мнениеот ВескоВарна » 18 Мар 2016, 21:16

Току що гледах в "How it's made" за тази бира и се изумих?!?! Беше за пивоварна, която ползва само технологии от преди 100г. Озахаряват и варят в една дървена система, която никога не мият... с отлежал хмел! После разстилат малко от мъста на една маса и отварят прозорците откъм улицата за да се зарази от диви дрожди и не ползват култивирани. Накрая замразяват всичко до зимата, за щото тогава вредните дрожди не виреели. Смесват и остават да ферментира 3год. в бурета. За черешов ламбик смесват с череши за 6мес.?!?!? Аз това няма да го пия!!! :snooty:
Варка -17бр.
Малц -111,1кг.
Бира - 550л.
Аватар
ВескоВарна
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 103
Регистриран на: 12 Мар 2016, 17:05

Re: Плодов Lambic

Мнениеот cervesa » 18 Мар 2016, 21:29

@ВескоВарна:Когато минеш 100-те варки,или изпиеш 100 тона истинска бира,или прекараш 100 дни в царството на бирата-Белгия-ще пееш друга песен! :D :D :D
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1058
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Плодов Lambic

Мнениеот ВескоВарна » 19 Мар 2016, 08:33

Първото ще го направя, второто - дай боже всеки му, дори бих изкарал 100 дни в Брюксел ... пиейки чешка бира(примерно)! :lol:
Искам да се извиня, предаването е "How do they do it" пак на Дикавъри. Не ме подразни липсата на хигиена или описанието как мъста поемала частици слама, сяра, сапун, пот и т.н. Подразниха ме времевите порядъци: 11часа озахаряване, 3часа охмеляване(22кг/10т.), чакане до зимата, варене, ДО 3 ГОДИНИ ферментация,плодовата 18 месеца ферментация+ 6 седмици с череши!
Колега, животът е твърде кратък да се пилее толкова безотговорно! Сухата статистика казва, че ако варя през седмица по една варка от 4 кг малц, за 3 години ще съм направил 78 варки и ще съм изпил 2 тона бира! А Белгиеца още ще чака първата .... вярно е, че аз ще пея, а той ще плаче! :violin: :lol:
Варка -17бр.
Малц -111,1кг.
Бира - 550л.
Аватар
ВескоВарна
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 103
Регистриран на: 12 Мар 2016, 17:05

Re: Плодов Lambic

Мнениеот cervesa » 19 Мар 2016, 09:06

Тази сутрин рано,съвсем случайно попаднах на този филм!В него беше заснет процеса на правене на бира в Cantillon!Напълно неграмотно обяснено и представено!Много от нас са били в тази пивоварна,която е отворена за посетители по време на процеса.Американците са пощурели по продукцията им!Те сега я откриха!Сега откриха и какво е ламбик (обяснено неясно във филма).Cantillon и на мен не са ми фаворитите от Белгия,но...
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1058
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Предишна

Назад към Белгийски бири

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта