Страница 2 от 2

Re: Black IPA по пернишки

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2017, 10:31
от ALL_ON
Снощи бутилирах моята част от бирата след 6 дни сухо охмеляване и общо 8 ферментация. От 15.2 Плато е свалило до 4 Плато. Понеже повечето неща по оборудването ми са в Самоков, трябваше да експериментирам с бутилирането. 18 литра влязоха в голяма канта (тук експерименти нямаше), обаче останалите около 8 литра трябваше да измисля как да бутилирам без да окисля. Реших да пробвам следното - напълних малкия кег с остатъка от бирата, сложих захарния сироп, надух го на 1 бар налягане и започнах да пълня бутилките директно от крана. Чак се изненадах от резултата - бързо пълнене, без загуба, без разпенване. За нула време бутилирах нужното количество! Алкохола се получава около 6.1%, като с добавената захар мисля да я запиша 6.3%. Ако всичко върви добре, следва няколко дни газировка и отлежаване.

Re: Black IPA по пернишки

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2017, 18:08
от ALL_ON
Бирата по тази рецепта спечели конкурса "Black Rhombus" 2017г. Още веднъж искам да поздравя Пламен за перфектната организация на варката. Наздраве :)

Re: Black IPA по пернишки

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2017, 19:33
от Текс
Първи конкурс, в който участвам и веднага - първо място.
Естествено, това нямаше как да се случи, без опита и майсторството на Влади.

А бирата стана наистина впечатляваща. :obscene-drinkingcheers:

Re: Black IPA по пернишки

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2017, 22:13
от ALL_ON
Абе аз твоя лоша бира не съм пил, пък не зная ;)

Re: Black IPA по пернишки

МнениеПубликувано на: 28 Ное 2017, 08:57
от peshcobg
Браво момчета, поздравления!

Кога ще може да се дегустира? :)

Пешо

Re: Black IPA по пернишки

МнениеПубликувано на: 28 Ное 2017, 14:14
от Текс
Ако направим някоя сБирка скоро Софийската група, ще донеса задължително и ще се радваме на оценки и от колегите.
В противен случай, ще остане съмнение в корумпиране на журито, както при "мис България". :lol: