Страница 4 от 4

Re: English IPA

МнениеПубликувано на: 05 Май 2017, 08:51
от Dave Lombardo
Dejmos написа:
Dave Lombardo написа:А доколко този тип филтри биха могли да заменят cold crash-а, тъй като нямам условия да прибера ферментатора на студено?

Имам такива. Мрежата е с отвори около 0,5мм. Ще пропусне дребни хмелни частици и дрождева утайка. Определено няма да замести cold crash-а. Вместо това може да ползваш някакви бистрители - желатин или Биерсол.

Може би не се изразих правилно. Нямах предвид да се замени cold crashing-а като процес, а по-скоро да се изчистят по-едрите частици от бирата. Иначе тези сифони ги ползвам във всеки един етап, където има претакане, дори съм монтирал по едно такова от задната страна на канелките на ферментаторите ми, за да не засмукват тиня :D
Мен в общи линии мътността на бирата не ме притеснява, даже напротив!
В крайна сметка е homebrew и дори ще ми е малко неестествено, ако в чашата влезе нещо, което е с бистротата на промишлената пикня ;)

@ ultrashock:
Виж тук и тук
Има още тонове информация, но мисля, че в тези два линка е доста изчерпателна

Re: English IPA

МнениеПубликувано на: 05 Май 2017, 09:50
от ultrashock
Първото съм го чел преди време, благодаря!

Re: English IPA

МнениеПубликувано на: 05 Май 2017, 23:53
от Dejmos
По-едрите хмелни частици ги изчиства.
Дребните остават затрупани в дрождевата утайка на дъното на бутилката (при бутилково газиране).

Но ако под тиня разбираш дрождевата утайка - прекалено е фина, за да я спре. Вдигне ли се и лепне ли се на филтъра, ще премине.