Black IPA по пернишки

Модератор: Martin

Re: Black IPA по пернишки

Мнениеот ALL_ON » 14 Ное 2017, 10:31

Снощи бутилирах моята част от бирата след 6 дни сухо охмеляване и общо 8 ферментация. От 15.2 Плато е свалило до 4 Плато. Понеже повечето неща по оборудването ми са в Самоков, трябваше да експериментирам с бутилирането. 18 литра влязоха в голяма канта (тук експерименти нямаше), обаче останалите около 8 литра трябваше да измисля как да бутилирам без да окисля. Реших да пробвам следното - напълних малкия кег с остатъка от бирата, сложих захарния сироп, надух го на 1 бар налягане и започнах да пълня бутилките директно от крана. Чак се изненадах от резултата - бързо пълнене, без загуба, без разпенване. За нула време бутилирах нужното количество! Алкохола се получава около 6.1%, като с добавената захар мисля да я запиша 6.3%. Ако всичко върви добре, следва няколко дни газировка и отлежаване.
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 420
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София

Предишна

Назад към ИПА (Индия Пейл Ейл)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта