Страница 1 от 1

Piwo Grоdziskie/Grätzer

МнениеПубликувано на: 05 Апр 2019, 13:36
от MadButcher
Автентичен полски стил, датиращ някъде от 15век, базиран на 100% пушен с дъб пшеничен малц. Да не се бърка с немските вайсове, ферментира с дрожди за горна ферментация с чист профил. Рецепти в интернет бол, но ме интересува някой правил ли е с 90% и нагоре пшеничен малц, за да сподели опит. Вресии 50/50 не са приемливи. Естествено зора ще е в промиването. Така или иначе съм се навил да пробвам.

Re: Piwo Grоdziskie/Grätzer

МнениеПубликувано на: 05 Апр 2019, 15:21
от Martin
Намери люспи от ориз. Иначе няма да ти се получи работата.

Re: Piwo Grоdziskie/Grätzer

МнениеПубликувано на: 27 Апр 2019, 19:09
от ВескоВарна
Лимецът също се отлюспва преди да се смели. А люспите му са отпадък.... точно като на ечемик са.