Страница 4 от 4

Re: Първи самостоятелен опит

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2017, 22:51
от dandilov
Германскиат вайцен е традиционно по-газиран от средностатистическата бира!
От снимките ми се струва, че газировката си е напълно в реда. Имай в предвид, че доброто отлежаване е ключов фактор и за по-пълното разтваряне на СО2 в бирата! А и за куп други положителни ефекти, както бях писал и по-рано...
След 30 дни в хладилника ще имаш значително по-силна газировка! А също и кремообрзна, хубава, плътна пяна с еднакви, много ситни мехурчета, каквато е и целта. Ако тогава ти се струва недостатъчно газирана, пробвай със 7 грама/л. захар следващия път.
Не бързай с изводите! Търпението му е майката!
След 30 дни пусни нови снимки и тогава направи финалните изводи.
Очаквам с интерес и мнението ти тогава.
Иначе поздравления! Супер си се справил! :clap:

Re: Първи самостоятелен опит

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2017, 10:22
от BatVentsi
Мда, имах едно наум, че отлежаването ще подобри всичко, включително и газировката. Просто споделям първоначални впечатления :D

Re: Първи самостоятелен опит

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2017, 10:45
от ALL_ON
Супер си изглежда Вайцена, особено на тоя етап :) Ще стане работата :clap:

Re: Първи самостоятелен опит

МнениеПубликувано на: 13 Апр 2017, 23:22
от BatVentsi
Ами то това беше. Не успя да утрае повече от десетина дни в хладилника. Остана една бутилка. Но след 1 ден и след 7 на студено - разлика огромна, наистина. Добра газировка, вкусовете по-изпъкнали, ароматите хем сладнят хем нагорчават, букет. Пил съм доста подобни бири, това засега като че ли най-ми харесва като вкус. Само алкохола бе малко повече. Карат ме отново да правя същото, но повече този път. :D

Re: Първи самостоятелен опит

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2017, 15:36
от dandilov
Христос Воскресе!
Това е най-големият проблем на домашната бира - не се трае да я гледа човек как седи в хладилника... :D
Пожелавам ти следващият път повече бира и повече търпение - поне 30 дни! Заслужава си, повярвай!

Re: Първи самостоятелен опит

МнениеПубликувано на: 18 Апр 2017, 14:16
от Dejmos
Да ти свърши бирата... Позната болка е това.

По едно време бях зачестил варките и имах 40-50 литра в мазето от различни видове. А сега като вляза, изтръпвам. Останали са само 6 половинки светъл ейл за текущо пиене и десетина Барли, да отлежава. А новата варка още ферментира... :(