Страница 1 от 1

Газировка на пшеничени бири.

МнениеПубликувано на: 29 Фев 2016, 16:37
от dr_slavov
По спецификация пшеничените бири спадат към силно газираните. С колко грама захар на литър е препоръчително да се газират?

Re: Газировка на пшеничени бири.

МнениеПубликувано на: 29 Фев 2016, 17:37
от Martin
Около 7-9 грама на литър. Зависи. Виж тука на калкулатора.

http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/

Re: Газировка на пшеничени бири.

МнениеПубликувано на: 29 Фев 2016, 17:53
от dr_slavov
Пробвах различни вариянти с калкулатора, но ми се получава 10-12 гр на литър.
Та затова реших да пусна темата и да почерпя информация от тези с повече опит.

Re: Газировка на пшеничени бири.

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2016, 00:48
от SDS
Много е! Гледай крайна плътност захарта да не ти дойде много. Аз при 3 плато слагам около 5-6 гр/за л. Иначе няма отваряне бутилката. По добре по слабо газирана отколкото прегазирана бира.

Re: Газировка на пшеничени бири.

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2016, 16:32
от dr_slavov
Воден от същото кредо "По добре по-слабо газирана отколкото прегазирана бира" сложих 6гр/л. И сега чакаме.

Re: Газировка на пшеничени бири.

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2016, 21:34
от dandilov
Ще стане!
Пшеничната бира, поради естеството си, винаги прави по-голяма пяна!
Аз слагам 7 грама на литър и на ейл, и на вайцен.
Вайценът прави пяна - чудо! :D