Газировка на пшеничени бири.

Модератор: Martin

Газировка на пшеничени бири.

Мнениеот dr_slavov » 29 Фев 2016, 16:37

По спецификация пшеничените бири спадат към силно газираните. С колко грама захар на литър е препоръчително да се газират?
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 548
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Газировка на пшеничени бири.

Мнениеот Martin » 29 Фев 2016, 17:37

Около 7-9 грама на литър. Зависи. Виж тука на калкулатора.

http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Газировка на пшеничени бири.

Мнениеот dr_slavov » 29 Фев 2016, 17:53

Пробвах различни вариянти с калкулатора, но ми се получава 10-12 гр на литър.
Та затова реших да пусна темата и да почерпя информация от тези с повече опит.
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 548
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Газировка на пшеничени бири.

Мнениеот SDS » 01 Мар 2016, 00:48

Много е! Гледай крайна плътност захарта да не ти дойде много. Аз при 3 плато слагам около 5-6 гр/за л. Иначе няма отваряне бутилката. По добре по слабо газирана отколкото прегазирана бира.
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 279
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен

Re: Газировка на пшеничени бири.

Мнениеот dr_slavov » 01 Мар 2016, 16:32

Воден от същото кредо "По добре по-слабо газирана отколкото прегазирана бира" сложих 6гр/л. И сега чакаме.
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 548
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Газировка на пшеничени бири.

Мнениеот dandilov » 01 Мар 2016, 21:34

Ще стане!
Пшеничната бира, поради естеството си, винаги прави по-голяма пяна!
Аз слагам 7 грама на литър и на ейл, и на вайцен.
Вайценът прави пяна - чудо! :D
dandilov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 280
Регистриран на: 08 Авг 2013, 21:58


Назад към Пшенични бири (Вайцен, Виит ..)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта