И аз направих сефтето

Модератор: Martin

Re: И аз направих сефтето

Мнениеот damyan_rm » 13 Юни 2017, 18:32

Dave Lombardo написа:Не бе, човек, веднъж вече го ядох с калпав термометър, от ония със сондата
Оттогава насам ползвам два - спиртен и електронен, като от време на време ги проверявам дали мерят точно :)

Имам предвид друго - в момента все още бистря рецептата. И като въведа изходните ТТ данни в reciepe builder-a na brewersfriend ми дава много ниска очаквана крайна плътност, респ висок алкохол. Установих, че като сложа друг вид дрожди всичко си отива по мястото, само тия WB-06 осират пейзажа. Даже Nottingham дават прилично ниво на очаквана FG, само тия пущини показват, че ще свалят до 1.005... възможно ли е да са с толкова висока атенюация?

Явно ще се тества емпирично, пък каквото стане :)



най-вероятно им е объркан процента на атенюация за тези дрожди в рецептурника дето ползваш ... май имаше опция за 'custom attenuation' .. сложи 68% примерно и ще си горе-долу там някъде ... а може и да не е грешка ...
damyan_rm
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 159
Регистриран на: 10 Сеп 2014, 18:10
Местоположение: София

Re: И аз направих сефтето

Мнениеот Martin » 14 Юни 2017, 09:27

WB-06 имат атенюация 86%
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 930
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Предишна

Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron