Страница 1 от 1

Моля за изпитана рецепта на " Червен ирландски ейл" ;)

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2017, 19:59
от Vasil73
Привет,от години варя светла бира,не за друго,но просто тя ми харесва най-много.... Но мисля,че ще се съгласите с мен,ще ми се да забъркам и нещо друго... ;) Сега в събота ще правя "Тъмна баварска" та да видим какво ще се получи.... Вече съм набавил консумативите..... Практиката ми е такава,че като се наканя,за две -три седмици правя последователно по 2-3 варки,за да знам,че имам складирана бира,щото после ме домързява...... А като свърши бирата,ентусиазма идва от ново... ;)
Сега се интересувам от "Червен ирландски ейл",ще съм Ви благодарен,ако ми предложите рецепта за 8 кг. малц,защото такива са възможностите на съдовете ми... Ще ми се да се спра на хубава рецепта. Смятам след като бутилирам Баварската и освободя ферментатора,следващият опит да е "червен".... :)))) На истина ще съм Ви благодарен,защото от доста време му се каня на този "Ирландски червен ейл",но преди няколко дена един приятел който си дойде от Германия ми обърка плановете и сега в събота ще бъркаме "Баварката"..... ;)
Предварително Ви благодаря и поздрави до всички във форума! ;)

Re: Моля за изпитана рецепта на " Червен ирландски ейл" ;)

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2017, 08:31
от Martin
viewtopic.php?f=71&t=3447

Малца е даден в проценти за да може да се ползва рецептата за всякакви количества.

Re: Моля за изпитана рецепта на " Червен ирландски ейл" ;)

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2017, 10:16
от Vasil73
Благодаря! ;)
Само искам да попитам за меда,става въпрос за пчелен мед,нали така?
И кога и как се добавя ?

Re: Моля за изпитана рецепта на " Червен ирландски ейл" ;)

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2017, 10:25
от Martin
Пчелен мед, може и без него няма страшно. Слага се като спреш варенето, почнеш охлаждането и на 85 градуса като стане, слагаш меда.

Re: Моля за изпитана рецепта на " Червен ирландски ейл" ;)

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2017, 10:28
от Vasil73
Благодаря! ;)
А няма ли риск с меда да се вкара някаква нежелана бактерия в материала?

Re: Моля за изпитана рецепта на " Червен ирландски ейл" ;)

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2017, 10:37
от Martin
Меда не държи бактерии в него, а и при 85 градуса и да има ще измрът.

Re: Моля за изпитана рецепта на " Червен ирландски ейл" ;)

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2017, 18:54
от Vasil73
Супер! Благодаря! ;)