Страница 2 от 2

Re: Нов забирен

МнениеПубликувано на: 22 Фев 2017, 07:51
от petiomalchev
Наката ти е идеален, моят е съвсем лек, тогава не можах да намеря каде да ми направят такъв.
Подскачат вътре зърната и не преминават през отвора.

Re: Нов забирен

МнениеПубликувано на: 22 Фев 2017, 09:34
от Dr1nata
Liebherr4eto написа:Газировка се вижда по чашите.


Въпросната газировка по стенита на чашата е признак, че чашата не е чиста. Не е мръсна, но по стените има прашинки и за тях се захващат балончетата. Когато ще снимам бира винаги премивам чашата с гъба и вода, but that's just me :)

P.S. Честита първа варка!

Re: Нов забирен

МнениеПубликувано на: 22 Фев 2017, 10:32
от Liebherr4eto
Dr1nata написа:.... по стените има прашинки и за тях се захващат балончетата. ....


Уж специално внимавам бирените чаши да не хващат прах.... ;) Ще се старая повече. :mrgreen:

Re: Нов забирен

МнениеПубликувано на: 08 Мар 2017, 12:08
от Liebherr4eto
Третата биричка, почти същата като предишната, доколкото успях да повторя рецептата, вече бълбука единадесети ден във ферментатора. Почвам вече да се стресирам, предишната на 8 -ия ден я бутилирах, беше заглъхнала ферментацията. Единствената разлика е, че понеже ми бяха малко дрождите и направих стартер. :shock: