Още 1-на първа бира

Модератор: Martin

Re: Още 1-на първа бира

Мнениеот lukata » 25 Май 2017, 23:25

Ами зависи-колко ти е вкопано мазето :D -моето е на 1.7 метра ,и лятото в жегите достига до 20 ....21 гр.Но има и други фактори- влажност, надморска височина, и т.н
Понеже използвам мазето си за отлежаване на вино-следя температурата и влажността :D
Но за отлежаване на бира - за сега съм използвал хладилник,но това лято ще опитам и в избата и видя резултата !
Но както при вината,така и при бирите- има значение % алкохолно съдържание !
lukata
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 60
Регистриран на: 04 Юли 2016, 10:34
Местоположение: Чавдар

Re: Още 1-на първа бира

Мнениеот Martin » 26 Май 2017, 09:24

swenstyle написа:после слагаме в хладилник, моя е настроен на 2-3*С,


В хладилника седи до изпиване. Ако не може и няма място, просто след газировка я слагай в мазето, и 2 дни преди консумация мести в хладилника. Няма смисъл а и не е добре така да ги местиш само, от хладилник в мазе че после пак в хладилник.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 963
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Още 1-на първа бира

Мнениеот dr_slavov » 27 Май 2017, 16:12

swenstyle написа:после газираме на същата температура, (с поръсени около 10-15 гранули дрожди преди запечатване на шишето)

При нормална ейлова ферментация няма нужда да се добавят дрожди. Има достаъчно в бирата които да я газират само с добавка на захар.
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 429
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Предишна

Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron