Страница 9 от 9

Re: Поредния първи опит с въпроси

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2016, 21:42
от asenr
Ако не е доферментирала бирата във ферментатора, ще доферментира в бутилките. Няма начин да спре по средата, освен ако не я пастьоризираш или да я изпиеш достатъчно бързо. Ако избързаш много с бутилирането, може да прегазираш и да ти изгърмят бутилките. Ама това са само разсъждения. На практика дори не съм си и помислил да го пробвам :)

Re: Поредния първи опит с въпроси

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2016, 13:41
от winky
мхм. Ами отлежаването ? В книжката пише ЗАЩО се прави. Ама не пише подробности. Сега ми е г/д лесно. 10бутилки ги фърлям в хладилника. Ами ако направя 20литра? как я съхранявате бирата докато отлежава. Мислех за мазето, ама е поне 10 градуса там. А идва и логичния въпрос, лятото какво се прави, като дойдат жегите. 20 литра нали се води малка варка, ама тва са си 2 каси бира, няма толкова големи хладилници :D.Кажете вие какво правите?

Re: Поредния първи опит с въпроси

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2016, 14:38
от Martin
Преди като ползвах бутилки си седяха в мазето независимо колко топло е там. Не се задържа много бирата че да е проблем. Сега седят в хладилника който е и кегератор.

Re: Поредния първи опит с въпроси

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2016, 15:01
от winky
въпроса е дали на 10-15градуса пак отлежават.