Първи опити (неуспешни)

Модератор: Martin

Re: Първи опити (неуспешни)

Мнениеот brokenerror » 03 Май 2016, 14:56

Викторе, дай повече инфо за туй нящо.. :)
В бирата била истината - там се раждала мъдростта, аз ли? Аз все прост си стоя :)
Аватар
brokenerror
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 71
Регистриран на: 10 Апр 2013, 20:18
Местоположение: Раковски

Re: Първи опити (неуспешни)

Мнениеот victoryvt » 03 Май 2016, 17:53

http://nagrevatel.eu/services.php

Виж миканитов нагревател.

ето и още едни : https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... Kg&cad=rjt

гугълни за "поясен нагревател" , "поясни нагреватели" и чети
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Първи опити (неуспешни)

Мнениеот Steelheart » 03 Май 2016, 18:07

Мен ми хванаха окото бандажните нагреватели :)
Аватар
Steelheart
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 134
Регистриран на: 25 Дек 2015, 15:19
Местоположение: София

Re: Първи опити (неуспешни)

Мнениеот karakondjul » 15 Май 2016, 21:25

При третия опит реших да оптимизирам процеса и използвах бързовар включен през реле свързано с Raspberry Pi към което има и свързан термометър.


Че и цял компютър за такава операция. Бухай с Arduino за такава автоматика :D Ползвам такова, но за водата за промиване да я държа 78градуса, че ми писна през 5 минути вади от контакта и обратно.
Аватар
karakondjul
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 104
Регистриран на: 20 Юли 2015, 12:19
Местоположение: София

Re: Първи опити (неуспешни)

Мнениеот Dejmos » 16 Май 2016, 08:41

Какво да кажат такива като мен, които ползват за целта обикновен електронен термостат с хистерезис цял един градус?
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Предишна

Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта