Amber Ale

Модератор: Martin

Amber Ale

Мнениеот Martin » 11 Мар 2016, 16:54

Този уикенд съм замислил да забъркам един амбър ейл. Ето рецептата която мисля да правя, че да видим до къде ще я докарам.

Пейл ейл малц - 4кг
Карапилз - 0.5кг
Карамюних 2 - 0.2кг
Speacial W - 0.2кг
Портокалови кори около 20гр
Кориандър около 5гр

Хмел:
Centennial (използван за сухо охмеляване на стара варка) - 20gr - 60min
Mandarina Bavaria - 20gr - 10min

Дрожди - S-33

Целя около 30-35 IBUs. Чудя се още и за сухо охмеляване. Ще докладвам какво ще се получи.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Amber Ale

Мнениеот ВескоВарна » 09 Апр 2016, 09:43

Привет! Портокавите кори на какъв етап се слагат? Колко литра ОГ получаваш?
Малката ракия вечер е прелюдия към голямата студена Бира сутрин.
Аватар
ВескоВарна
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 185
Регистриран на: 12 Мар 2016, 17:05

Re: Amber Ale

Мнениеот SDS » 09 Апр 2016, 13:25

Последния амбър който ми даде беше супер Мартине.
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 279
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен


Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта

cron