Ейл с Vienna малц

Модератор: Martin

Ейл с Vienna малц

Мнениеот Clarion » 28 Дек 2015, 12:32

Имам Weyermann Vienna 6-9 EBC малц, който вече трябва да оползотворя. Мислех си за класически лагер, но нещо ме мързи - някой има ли практическа идея или проверена рецепта за ейл, при който това да е основния малц? Да, знам, че винаги мога да импровизирам, ама ако има някоя "научна и класифицирана" бира - мога да я пробвам нея :-)
Clarion
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 84
Регистриран на: 20 Яну 2015, 14:47

Re: Ейл с Vienna малц

Мнениеот Martin » 29 Дек 2015, 11:43

Може би някой Red или Amber. А също и Dunkel Weisss.

За Dunkel Weiss съм правил така:

50% Wheat malt
40% Vienna или Munich
5% Carared
5% Melanoidin

Дрожди WB-06, IBU - 16~17, ~4,5% ABV.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен


Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта