Амбър ейл с български хмел

Модератор: Martin

Амбър ейл с български хмел

Мнениеот delf » 03 Юни 2015, 21:13

Пейл ейл 2.5 кг.
Карапилс 0.3кг.
Меланоиден 0.2кг.
10л. вода за озахаряване,12 л. промиване. Целта ми беше да е по лекичка...
Еднотемпературно озахаряване на 65- 66 градуса за 45 мин. и 15 на 72.
Загряване до 78 и майшаут. Екстракт след варене 12.5.
Хмел:
Нъгет 15гр. за 80 мин.
Каскейд 15гр. за 60 мин.
Перла на шишарки 10гр. 30 мин.
Ирландски мъх 5 гр за 10 мин.
Заквасване с дрожди US-05 на стартер.
В предвид топлото време до вечерта клапанчето работеше.
На шестия ден бутилиране с 4-5 гр. захар на литър.
Резултата е повече от задоволителен. ...
Хубаво тяло, изразено подчертан хмелов вкус.
Определено на второ място след ИПАта ми...
Прикачени файлове
2015-06-03 20.58.50.png
Последна промяна delf на 08 Юни 2015, 09:23, променена общо 1 път
delf
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 27
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:58
Местоположение: Въййй Бургас :)

Re: Амбър ейл с български хмел

Мнениеот rajev » 03 Юни 2015, 21:50

Бирата домашна ли е ,или Арианска??? :?:
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Амбър ейл с български хмел

Мнениеот ALL_ON » 04 Юни 2015, 00:14

rajev написа:Бирата домашна ли е ,или Арианска??? :?:


Ще си помечтаят от Ариана (или по-скоро Загорка) да извадят такава бира! :D
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 541
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София

Re: Амбър ейл с български хмел

Мнениеот martinmgm » 04 Юни 2015, 01:46

:clap:

Чудесно изглежда! Ще се възползвам от тази рецепта при следващи варки.
Има ли сладникави или плодови нотки? или идва по-хмелова на вкус?
Аватар
martinmgm
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 81
Регистриран на: 19 Мар 2015, 16:25

Re: Амбър ейл с български хмел

Мнениеот cervesa » 04 Юни 2015, 07:30

ALL_ON написа:
rajev написа:Бирата домашна ли е ,или Арианска??? :?:


Ще си помечтаят от Ариана (или по-скоро Загорка) да извадят такава бира! :D


Хей!rajev има в предвид логото на чашата!Не харесвате Арианка,а и правите реклама на логото..................
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Амбър ейл с български хмел

Мнениеот delf » 04 Юни 2015, 09:56

rajev написа:Бирата домашна ли е ,или Арианска??? :?:


Специално разяснение- домашна е...
Надали ще си направя труда да снимам бозата наречена Ариана, пък и ако я снимам трябва да я постна в бозаджийския форум.
Бирата е точно според вкуса ми, както съм писал е с подчертан хмелов вкус, не се усещат плодови нотки.
Следващата варка съм предвидил сухо охмеляване с цитра, от която предполагам че ще има още по добър вкус.
Майн.... им на чашите, качествена бира да има! :whistle:
И реклама не правя на никого и на нищо!!!
Споделям опита и резултата си!
Голям проблем стана тая чаша.... :shock:
delf
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 27
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:58
Местоположение: Въййй Бургас :)


Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 32 госта