Ето и моята тема :P

Модератор: Martin

Re: Ето и моята тема :P

Мнениеот aleks68 » 19 Авг 2015, 19:58

По обратен ред са снимките. Последната е първоначално сипване.
aleks68
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 12
Регистриран на: 24 Юни 2015, 17:49
Местоположение: Кърджали

Re: Ето и моята тема :P

Мнениеот victoryvt » 20 Авг 2015, 10:41

Ами в този случай просто имаш прекалено газирана бира. Освен ако не е наливана от високо ?
Понамали си захарите за газировка. Около 7гр. на литър захар или 10гр. сух малцов екстракт или 12гр. течен.
Има значение и дали ферментацията е била свършила докрай. Ако си прибързал с бутилирането, в бутилката за газировка влиза и недоферментиралия екстракт от бирата и тогава се прегазира, независимо от правилното изчисляване.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Ето и моята тема :P

Мнениеот aleks68 » 20 Авг 2015, 11:29

Благодаря за отговора. Слагам по около 4 грама захар на бутилка, но остатъчната захарност беше 4%. Най-вероятно е от това, но клапана 2 дена не бълбукаше въобще и реших, че са неферментируеми захари.
aleks68
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 12
Регистриран на: 24 Юни 2015, 17:49
Местоположение: Кърджали

Re: Ето и моята тема :P

Мнениеот SDS » 20 Авг 2015, 17:00

Едно пакетче захар от 2,5гр. на 0,500мл. е достатъчно.
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 279
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен

Предишна

Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта

cron