Ферментация на по-висока от указаната температура

Модератор: Martin

Ферментация на по-висока от указаната температура

Мнениеот BobbyG » 12 Юли 2021, 09:05

Здравейте.
Имам следните въпроси свързани с температурата на ферментация:
В момента бирата ми ферментира на температура 26 градуса, а в указанията на дрождите пише 18 - 22 градуса.
Та, каквъв е риска бирата да се "прецака", или какво евентуално да очаквам заради високата температура в помещението?
Благодаря предварително.
BobbyG
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 7
Регистриран на: 25 Яну 2020, 17:01

Re: Ферментация на по-висока от указаната температура

Мнениеот LivingInChaos » 15 Юли 2021, 15:12

Каква мая си ползвал, какъв стил целиш? Начален екстракт?
LivingInChaos
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 58
Регистриран на: 27 Май 2016, 09:28

Re: Ферментация на по-висока от указаната температура

Мнениеот mirix » 15 Юли 2021, 17:17

Може да има странични вкусове и аромати, но зависи какъв стил , с какви дрожди...
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Ферментация на по-висока от указаната температура

Мнениеот MadButcher » 16 Юли 2021, 09:09

BobbyG написа:Здравейте.
Имам следните въпроси свързани с температурата на ферментация:
В момента бирата ми ферментира на температура 26 градуса, а в указанията на дрождите пише 18 - 22 градуса.
Та, каквъв е риска бирата да се "прецака", или какво евентуално да очаквам заради високата температура в помещението?
Благодаря предварително.

Напиши поне кои са дрождите! Някои успешно се справят и на по-висока температура от указаната, други дават неприятни миризми .
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 313
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Ферментация на по-висока от указаната температура

Мнениеот BobbyG » 17 Юли 2021, 15:04

Дрожди - Lallemand - Lalbrew New England
OG: 1.050
Brix 12.4

И да, неприятната миризма на пръдня :D вече е факт...
BobbyG
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 7
Регистриран на: 25 Яну 2020, 17:01


Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron