Съвети за старт на начинаещ пивовар и първа варка

Модератор: Martin

Re: Съвети за старт на начинаещ пивовар и първа варка

Мнениеот ultrashock » 13 Ное 2017, 12:38

Да, малко е мешавица, но идеята беше да използвам всичко, за да не доизветрява, въпреки, че седи замразено. Ще видим крайния резултат след сухото охмеляване :)
Аватар
ultrashock
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 357
Регистриран на: 07 Окт 2016, 10:34
Местоположение: София

Re: Съвети за старт на начинаещ пивовар и първа варка

Мнениеот ultrashock » 12 Дек 2017, 17:29

Едно въпросче ме мъчи: поръчах преди около месец смлян малца за предвидена варка, която пропуснах да сваря поради ред за причина. Дали все още е ок, държа на около 18-20 градуса на тъмно? Мисля да варя този уикенд, т.е. ще са минали около 40-45 дни.
Аватар
ultrashock
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 357
Регистриран на: 07 Окт 2016, 10:34
Местоположение: София

Re: Съвети за старт на начинаещ пивовар и първа варка

Мнениеот Dave Lombardo » 13 Дек 2017, 10:07

Държал съм смлян малц в килера на около 20 градуса 3 седмици, не усетих някакви проблеми
Стига да не е мокро смлян де :D :D :D
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 126
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: Съвети за старт на начинаещ пивовар и първа варка

Мнениеот peshcobg » 13 Дек 2017, 15:43

Ето две стари теми по същия въпрос:

viewtopic.php?f=42&t=2655

viewtopic.php?f=42&t=3402

Пешо
peshcobg
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 29
Регистриран на: 28 Дек 2016, 00:48

Re: Съвети за старт на начинаещ пивовар и първа варка

Мнениеот ultrashock » 13 Дек 2017, 16:04

Ясно.....все пак мисля да го използвам тази седмица и ще видим какво ще се получи.
Аватар
ultrashock
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 357
Регистриран на: 07 Окт 2016, 10:34
Местоположение: София

Предишна

Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта