4хЧ lager

Модератор: Martin

4хЧ lager

Мнениеот ameba13 » 17 Ное 2015, 22:59

една рецепта за лагер, която изпълних в рамките на 4 часа!

13:00 още се чудя да варя ли, да не варя ли - закъснял съм. Няма да ми стигне времето...

13:15 тегля малца и го смилам
13:25 започвам озахаряването с гореща вода от чешмата (55*С) - идеално за протеинова пауза - закова на 50 градуса
13:50 63*С - пауза 15 минути
14:10 72*С пауза 20 минути
14:30 подгрявам до 75*С
14:40 започвам цеденето
цедя направо в тенджерата върху котлона, за да спечеля време
15:30 ВРИ
16:30 свалям от котлона и му люсвам серпентината
през това време дезинфекцирам ферментатора и позачиствам каквото мога. слагам дрожди да се рехидратират.
17:00 охладил съм до 15*С - започвам да пълня ферментатора
17:14 мия тенджерата
17:15 карам към детската градина да взема детето

а ето и рецептата като такава:
пилзнер малц 88,5%
мюних I 10%
караамбер 1,5%

хмел:
аврора 12,5%АА 60 мин
аврора 12,5%АА 30 мин
жатец 3,5%АА 0 мин

ИБУ ~ 30

дрожди брюмастер лагер
12,5*Р
ameba13
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 109
Регистриран на: 01 Юли 2013, 15:42

Re: 4хЧ lager

Мнениеот ALL_ON » 18 Ное 2015, 09:57

:lol: Евала! Стройна организация :clap:
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 492
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София


Назад към Лагерни бири

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта