Пушена бира - Rauch Biere

Модератор: Martin

Пушена бира - Rauch Biere

Мнениеот victoryvt » 12 Ное 2015, 16:33

rauch-beers-germany.jpg


Топ 10 на германски пушени бири.
Включва и бирата от пилотната пивоварна към фабриката за малц на Вайерман в Бамберг.

Та време е за Раух, викам аз ...

Малц - 50% пушен, 40% пилс, 10% - карамюних , карапилс, и т.н.
Дрожди - лагерни,
Хмел - немски, по-слабо охмеляване да не се натрапва над пушения вкус и аромат.
Ферментация - лагерна.
Отлежават.......пият се:
Изображение..........ИзображениеИзображение
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1996
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Пушена бира - Rauch Biere

Мнениеот rajev » 13 Ное 2015, 07:46

Рецептата и консумативите са ясни.Ама от каде ЛАГЕРНИ ТЕМПЕРАТУРИ?
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 377
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Пушена бира - Rauch Biere

Мнениеот vsd » 14 Ное 2015, 09:49

Някой правил ли е нещо, което на вкус да е като schlenkerla marzen?
vsd
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 229
Регистриран на: 03 Яну 2013, 11:30

Re: Пушена бира - Rauch Biere

Мнениеот SDS » 12 Яну 2017, 15:33

Забърках един Раух лагер 19л с 11гр S-23 на 14* С е заквасена.
Температурата падна на 12*С. Чак след тези 30 часа че и повече започна да образува лека пяна. OG 1.055 какво ще стане времето ще покаже.
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 268
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен

Re: Пушена бира - Rauch Biere

Мнениеот st_jivko » 06 Фев 2017, 17:35

Дано да са и стигнали дрождите,Стояне.Моята е на 10 гр. с 11 грама на стартер/6 часа/-Brew Masters Pilsner.
Вече 10 дни си тиктака равномерно.Дано да падне достатъчно захарността.
...И да запазиш от Раух-а.
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 300
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Re: Пушена бира - Rauch Biere

Мнениеот SDS » 07 Фев 2017, 13:53

Rauch стана ужасен. На вкус добре ама много мътна по зле от вайцен. Избързах с кегирането не и направих диацетилна пауза, не я откалих за вторична ферментация. Общо взето много зле.
Мерцен правих който е много по добре и Допелбок който е още в бидона. И една черна ипа и тя ферментира.
Трябва да организираме пак една сбирка да видим кой какво е сварил.
Наздраве!
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 268
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен


Назад към Лагерни бири

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта