Нискотемпературен лагер

Модератор: Martin

Re: Нискотемпературен лагер

Мнениеот victoryvt » 28 Фев 2015, 10:48

Край на алкохолната ферментация - 12 дена след варката. (10 дена след заквасването)

Начална плътност 13.5%
Крайна плътност 2.5%
Алкохол 5.7%
Пеха 4.5

PIC449.jpg


PIC450.jpg
Отлежават.......пият се:
Изображение..........ИзображениеИзображение
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1970
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Нискотемпературен лагер

Мнениеот cervesa » 28 Фев 2015, 11:29

А как е на вкус,как е?! :o
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1103
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Нискотемпературен лагер

Мнениеот victoryvt » 28 Фев 2015, 14:11

Ужасна !
:lol:

Всъщност - експеримента го направих, защото я загорих и ми е все тая какво ще стане.
Загорялото се усеща, та - каквото и да стане с ферментацията и отлежаването - все ще ми е дерт.
За кудош, то пък взе че всичко си стана добре.
Жалко ...
Щеше да е достойна за състезание.
Отлежават.......пият се:
Изображение..........ИзображениеИзображение
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1970
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Нискотемпературен лагер

Мнениеот daniel.trifonov » 28 Фев 2015, 22:12

Жалко, от загорялото отърване няма. И след 6 месеца пак ще си мирише на загоряло. Имам подобен лош опит за нещастие. :doh:
Иначе е добре, да се знае от всички, че при ниски температури, дрождите от пакетче работят.
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

Предишна

Назад към Лагерни бири

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron