Страница 1 от 1

Излезе от печат първата книжка за дом.бира

МнениеПубликувано на: 06 Юни 2014, 11:10
от victoryvt
Уважаеми другари пивовари,
Радостен съм да ви съобщя че най-накрая е факт и първата в България книжка за домашно пивоварство :
"Домашна бира ? - Това е лесно !"

Плод е на общите усилия на трима домашни пивовари, както и помощта на наши приятели, някои от тях също домашни пивовари.

Автор на теоретичните раздели съм аз, Темелко Пампов (cervesa) написа увода и ни насочваше в правилната посока, Свилен Кириловски (sk1916) преведе и синтезира характеристиките на най-важните стилове бира редактира текста на цялата книга.
На Габриела Стайкова дължим прекрасната корица на книжката.
А на Тихомир Дянков (bororo) от печатницата на ф-ма Дизарт дължим бързия, евтин и качествен печат.

Отпечатани са 500 бр.
По-голямата част от печалбата от продажбата (след облагане с данъци) ще бъде дарена на Асоциацията на домашните пивовари в България, за да се подпомогне дейността й за създаване и участие в събития, свързани с домашното пивоварство в България и в чужбина.

Цената е определена на 7.90лв. като за членове на АДПБ ще бъде 4лв.

korica-1.jpg

Re: Излезе от печат първата книжка за дом.бира

МнениеПубликувано на: 06 Юни 2014, 23:21
от cervesa
"....И сега ще разберете колко лесно и приятно е да свариш собственото си пиво. Да смелиш малца, да преобразуваш нишестето в него в захар, да го извлечеш, да добавиш хмел, какао, шоколад, ванилия или каквото решиш. Дори чесън, люти чушки или бекон... Да сложиш дрождите, според вида на бирата, която искаш да направиш, да монтираш водния затвор (с вода, а не празен), да се вторачваш в него цяла нощ и когато заспиш, да пропуснеш първото балонче, но на сутринта ще те събуди веселото бълбукане. А после - бутилиране и дългото чакане и ежедневното проверяване на бутилираното пиво (как се издържат тези дни?!). И накрая – чудото: прекрасната свежа напитка, малко мътна, но горчива, сладка, ароматна, с ясен аромат и вкус на хмел, лимон, грейпфрут и др. Това е Щастието.
А утре, когато дойдат приятелите и донесат от домашното си вино - бъди сигурен: темата този път ще бъде ТВОЯТА бира...."

От пролога на "Домашна бира?-Това е лесно!"

Re: Излезе от печат първата книжка за дом.бира

МнениеПубликувано на: 15 Юни 2014, 11:29
от alvinator
Здравейте и поздравления за книгата!

Едно питане - мислили ли сте за книгата в електронен вариант? Ако идеята не е да се спечелят пари (което при цена ~7 лева с тираж 500 бр. едва ли е на дневен ред), а да се популяризира домашната бира - това е начинът да достигне до хиляди! На мен почти не ми останаха приятели без електронни четци (Киндъл, SONY и др.), а възможността да чуеш за книгата и да я имаш след 30 секунди е уникално предимство. Що се касае до цената - най-работещият вариант (според мен) е книгата да е безплатна с възможността който иска да плати, ако му е харесала - аз така съм купувал доста е-книги и съм си плащал впоследствие.

Помислете :)
Аз отивам да хвана последния ден на BeerRelations!