Осми национален конкурс за домашна бира

Тук ще информираме всички относно предстоящи срещи, събития, конкурси, състезания, фестивали и т.н. на Асоциацията на домашните пивовари в БГ или форума.

Модератор: cervesa

Осми национален конкурс за домашна бира

Мнениеот stoyanninov » 04 Юни 2021, 23:49

Довечера в 20:00ч отваряме записването за тазгодишния конкурс. Допускаме по 2 записа на участник, по една в категория. Приемаме по 3 бутилки от 500мл, може и пластмасови тази година. Следете датите за изпращане и приемане на мострите и имайте предвид че е летен сезон, с високи температури. Ние сме се погрижили бирите да се складират в хладилно помещение до момента на тяхното отсъждане. Ако имате въпроси използвайте всички познати канали да ги зададете. Успех на всички.
https://competition.homebrewers-bg.org/
stoyanninov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 243
Регистриран на: 07 Юли 2014, 13:23

Re: Осми национален конкурс за домашна бира

Мнениеот stoyanninov » 29 Авг 2021, 09:45

Здравейте колеги,
пиша ви във връзка с предстоящия VIII конкурс за домашна бира, който ще се проведе на 2 октомври 2021г.
Бих искал да ви обърна внимание на няколко неща свързани, както с провеждането на конкурсната част, така и на партито и официалното награждаване.
Относно конкурсната част - до този момент са записани 51 мостри, от които 14 чуждестранни. По данни от предишни (нормални) години, българските участници варират между 70-100, така че очакваме още около 50 мостри да бъдат записани. За да се подсигурим с достатъчно съдии и стюарди направихме серия от курсове, последните от които ще се проведат на 18 септември. Отделно от това в съдийската комисия ще имаме трима сертифицирани BJCP съдии - един български, един италиански и един полски. С това вярваме, че съдийството ще бъде на необходимото ниво. Осигурили сме награден фонд за призовите места - за BOS - материална награда - дигитален потопяем хидрометър TILT, а за местата по категории сме предвидили ваучери за материали от магазините за пивоварско оборудване. В момента подготвяме дизайна на грамотите и медалите за победителите.
Относно партито - за да проведем традиционното парти за награждаването (което тази година съвпада и с Есенния празник на домашната бира) трябва да имаме място и бира. И доколкото аз и колегите от УС можем да се погрижим за намиране на подходящо място, със сигурност не можем да осигурим нужното количество бира за такова събитие. Затова се обръщам към всички членове - за да има изобщо събитие и за да не са напразни нашите усилия по подготовката му, да съберем достойно количество и качество бира, за да посрещнем гости и участници подобаващо.
Всеки, който иска да участва и да донесе бира, нека се запише чрез линка по-долу. На 3 септември ще видим какво количество се е събрало и ще преценим следващите стъпки.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ijji8uMxFONwOEvnt_urIm96QsDy1k5Ag4nvYzBmP3Q/edit?usp=sharing
stoyanninov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 243
Регистриран на: 07 Юли 2014, 13:23

Re: Осми национален конкурс за домашна бира

Мнениеот platex » 31 Авг 2021, 11:47

Искам да участвам, просто като потребител, мога ли да се запиша?
platex
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Авг 2021, 11:18


Назад към Срещи, конкурси, състезания на АДПБ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron