Страница 1 от 1

ОСновни компоненти за наливна бира?

МнениеПубликувано на: 18 Авг 2020, 19:30
от mybabybook
Здравейте,
нов съм във форума. Реших да си купя апарат за наливна бира. Попаднах на един доста евтин, на пръв поглед нищо-особенно, апарат. Но тъй като не съм имал досег с такава апаратура, се чудя какви са основните компоненти в един такъв апарат, за да мога да проверя всичко ли е налице като пристигне. ОСвен самата машина, има и това към нея

Изображение

Това ли е всичко необходимо? Агрегатът, който я изстудява е вътре в нея, предполагам? Извинявам се за лайшките въпроси, но трябва да потвърдя на продавачът дали я искам или не в най-скоро време.

Re: ОСновни компоненти за наливна бира?

МнениеПубликувано на: 19 Авг 2020, 08:23
от stoyanninov
Като цяло е това, ще ти трябва още един маркуч от главата до колоната, ако го няма в комплекта.
Провери дали:
-охладителя работи - дали няма електрически или хидравлични проблеми, дали охлажда изобщо
-дали бутилката е в годност и държи налягане
ако тези неща не са ок, не купувай, защото поправката им ще ти струва вероятно колкото покупката
за всичко останало има резервни части, които са сравнително евтини
с тази глава ще можеш да включваш само един вид кегове за бира - казва се байонетна глава или тип S . ако искаш да ползваш други кегове, ще трябва да си купиш други глави ( поне още 3 стандарта има)
май е това

Re: ОСновни компоненти за наливна бира?

МнениеПубликувано на: 19 Авг 2020, 11:05
от Martin
Аз лично не виждам охладител никъде по снимката.
Това е колона, кран, глава и редуцир.

Re: ОСновни компоненти за наливна бира?

МнениеПубликувано на: 19 Авг 2020, 13:10
от MadButcher
В OLX има доста обяви за охладители и цените се конкурират сериозно с един нов Pygmy. Главата наистина нова е 80лв, но дали ще ползваш точно тия кегове, защото иначе става излишна. Според мен и бутилката е доста голяма за домашни нужди, а самият охладител го няма на снимката. Всичко ще има нужда от сериозно почистване преди употреба. Не знам какви са ти точно целите - да пиеш фабрична или да пълниш домашна. Не знам колко ти искат и за целия комплект. Прецени си бюджета и помисили дали си струва да се купи на старо като имаш предвид, че едно Пигми е в порядъка на 750лв., лесно преносимо е и се обслужва максимално просто. Там нямаш глава и бутилка, което пък си е сума. Ако става въпрос за глави около 35лв съм ги спазарявал, все още годни за уптреба в OLX, нищо че някои им искат по 80.

Re: ОСновни компоненти за наливна бира?

МнениеПубликувано на: 19 Авг 2020, 14:54
от mybabybook
Благодаря на всички. Забравих да спомена, но не е за домашни нужди, и за малко заведение. Охладителят не съм го качвал, защото е на отделна снимка. Цената за всичко е под 200лв и за това се двуумя.