Инсталация за лагерни бири през лятото

Тук всеки желаещ може да си отвори тема за да се похвали с какво вар, в какво отлежава, и как изглежда крайния резултат

Модератор: Martin

Инсталация за лагерни бири през лятото

Мнениеот d.gorev » 15 Сеп 2014, 08:56

Ето моята опитна постановка за производство на лагерни бири. Хладилна чанта, съд със бирена мъст, бутилка замръзена вода и термометър. За поддържане на около 12С е необходимо смяна на бутилката веднъж в денонощието. Преди поставянето в хладилната чанта бирената мъст престоя 24ч в хладилник.
Прикачени файлове
20140911_181117.jpg
d.gorev
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 28
Регистриран на: 09 Юли 2014, 08:23

Re: Инсталация за лагерни бири през лятото

Мнениеот victoryvt » 15 Сеп 2014, 12:43

За колко литра става дума (бира) ?
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Инсталация за лагерни бири през лятото

Мнениеот d.gorev » 15 Сеп 2014, 13:20

В момента е 5 литра, но и 2х5 литра могат да влязат. Мисля, че хладилната чанта е 24 литра.
d.gorev
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 28
Регистриран на: 09 Юли 2014, 08:23

Re: Инсталация за лагерни бири през лятото

Мнениеот mirix » 15 Сеп 2014, 22:05

Е тък де, ама после за отлежаване как ще поддържаш около -0 гр. Хайфе 12 да не е ама в кладенеца ми е 14 гр.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Инсталация за лагерни бири през лятото

Мнениеот d.gorev » 16 Сеп 2014, 08:17

Лагеруването после става в хладилника. Във всеки хладилник има място за една 5 литрова туба с бира :D .
В момента една замръзена бутилка от 1 литър поддържа 10С 24 часа. Ако се поставят 2 или 3 бутилки може да се поддържат и по-ниски температури.
А ако се напълнят бутилките с антифриз най-вероятно ще може да се свали температурата още. Само, че трябва антифриза да бъде с такава концентрация, че да може да замръзне при -10 -15С.
d.gorev
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 28
Регистриран на: 09 Юли 2014, 08:23


Назад към Да си ги покажем (оборудванията и бирите)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

cron