МЕТРО казан - проблем - решен ;)

Тук всеки желаещ може да си отвори тема за да се похвали с какво вар, в какво отлежава, и как изглежда крайния резултат

Модератор: Martin

Re: МЕТРО казан - проблем - решен ;)

Мнениеот dandilov » 18 Дек 2013, 23:19

Да, но ако въртиш винтчето, променяш температурните настройки на термостата и тогава маркираните зони за определените температури отиват по дяволите.
А аз си ги ползвам за ориентир при озахаряването.
Всеки си решава за себе си в крайна сметка... ;)
dandilov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 280
Регистриран на: 08 Авг 2013, 21:58

Re: МЕТРО казан - проблем - решен ;)

Мнениеот daniel.trifonov » 19 Дек 2013, 13:35

Да, така е, променя се показанието на скалата.
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

Re: МЕТРО казан - проблем - решен ;)

Мнениеот bororo » 27 Яну 2014, 19:45

И да има винтче,не върши работа.Смисъла на този регулатор не е само да позволи водата да загрее на 100градуса ,а да изключи на температура на задание.Датчика е поставен на дъното и не отчита температурата на майша.Получават се големи температурни отклонения ,които са важни за амилазите и от там и разлики в очакваните резултати.Това което установих за тази тенджера е ,че трябва да се ползва за майшуване с бъркалка и контролер с PID контрол (В магазини Конрад има такива) за да се избегне големите отклонения в температурата и равномерно затопляне на майша включително и да се избегне загарянето на дъното.Проблема с варенето и аз го разреших по същия начин ,с ключ но без да игнорирам крайната защита.
bororo
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 20
Регистриран на: 04 Дек 2012, 12:08

Предишна

Назад към Да си ги покажем (оборудванията и бирите)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

cron