Малка подготовка на оборудване

Тук всеки желаещ може да си отвори тема за да се похвали с какво вар, в какво отлежава, и как изглежда крайния резултат

Модератор: Martin

Малка подготовка на оборудване

Мнениеот mirix » 18 Мар 2013, 10:37

Крайно време беше да си наглася и къде да се прецежда с лекота :) и затова си поиграх малко
2 корита по 9 лв -18 лв
1 канелка - около 2 лв.
мрежа за комари 2 лв.
На обща стойност 22 лв. и малко заиграване с дрелката
16032013247.jpg

16032013249.jpg

16032013251.jpg
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Малка подготовка на оборудване

Мнениеот mirix » 18 Мар 2013, 10:40

И после подготвена за действие
16032013259.jpg

и в действие
16032013261.jpg

16032013266.jpg
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Малка подготовка на оборудване

Мнениеот vsd » 18 Мар 2013, 17:42

Здрасти, дупките по 2мм ли са и достатъчно добре ли ти задържа температурата. От снимката изглежда че доста добре филтрира.
vsd
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 229
Регистриран на: 03 Яну 2013, 11:30

Re: Малка подготовка на оборудване

Мнениеот victoryvt » 18 Мар 2013, 20:17

"Малко заиграване с дрелката" :lol:
Яко разпробиване бих казал.
Според моя опит - ако няма мрежа - дупки около фи 3-4мм.
Ако има мрежа - може и по-голям диаметър.
Моят последен Лаутертюн е с дупки 5.5 мм , но без мрежа пропуска боклуци. С винилна мрежа прецежда идеално - хем бързо,хем фино.
Аз имам и друг стар - от две големи вани по 35 литра - тях ги ползвах миналата година за 40-литровия казан.
А тази година ще стрелям направо в 100-литровия чрез системата BIAB - Brew i a Bag - имам направен кош с размер малко по-малък от казана, който е с перфорирано дъно и малко над него с фи 3мм. Смятам да майшувам вътре в коша в казана и след озахаряването - вдигам нагоре коша (с макара, скрипец и т.н.) и започвам да поливам с вода отгоре и да събирам прецеденото отдолу като едновременно с това загрявам материала до завирането.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Малка подготовка на оборудване

Мнениеот mirix » 18 Мар 2013, 23:19

Нима можеш да устоиш на моята лятна офрета. Варене на бира под навеса , скара бира на корем..... за другите екстри няма да споменавам:) и най важното помещението ми за ферментирване -кладенец на 12.4 гр. С
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Малка подготовка на оборудване

Мнениеот mirix » 19 Мар 2013, 12:31

Колега дупките са 4 мм. а мрежата е от железария за комари сгъната на 2 ката. Смело мога да кажа че се полуяи добра филтрация. И след варенето с тензух прецедих във ферментатора. 3 дена след ферментацията няма и 5 мм. утайка ще видим до края как ще бъде
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица


Назад към Да си ги покажем (оборудванията и бирите)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта

cron