Страница 2 от 2

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2013, 11:03
от victoryvt
Утре откалявай и мести за вторична ферментация още седмица, после в бутилки с по 10гр. захар на литър бира. И след още една седмица - да заминава по хладилници и студени места.

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2013, 11:30
от mirix
Може да ги спусна в кладенеца да пробвам новата технология за лятото

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

МнениеПубликувано на: 15 Мар 2013, 21:34
от cervesa
Не веди в заблуждение сина твоего:) 10гр на литър е твърде много.За пилзен по норматив за 1 л е 4 гр.

Наздраве!

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

МнениеПубликувано на: 15 Мар 2013, 23:23
от mirix
Аз я искам по газираничка тъй че ще хвърля по вече хлебец на микробите , да кльопат па да пръцкат по вече :D

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 17:29
от mirix
Качвам само йодната проба и модернизираното оборудване :)
16032013251.jpg

Йодна проба след паузата на 65 гр.
16032013255.jpg

и след варенето
17032013271.jpg

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

МнениеПубликувано на: 18 Мар 2013, 17:30
от mirix
:o захараморчето по някое време след охлаждането
16032013264.jpg

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

МнениеПубликувано на: 19 Мар 2013, 15:26
от mirix
Ето малко кадри и от втория опит
йодна проба
17032013271.jpg

цеденето през модернизираното обрудване. много добро филтриране се получи
16032013266.jpg

и захаромерчето след варенето
16032013264.jpg


Другите са с лошо качество - на тъмно и от ГСМ