Страница 1 от 2

Библиотека за мезето

МнениеПубликувано на: 16 Окт 2019, 10:25
от Bones
Поздравите и наздравиците тук са за колегата accuerir2 (от Ракиения форум), който ги предостави за сканиране. Посочените седем книги съдържат абсолютно всичко необходимо, което някога ще ви потрябва, ако решите да се захванете с правенето на домашни колбаси, деликатеси и т.н. Сваляйте, споделяйте (ако имате своя литература, качвайте) и успешен сезон 2019 – 2020!

Технология на месните продукти – https://dox.abv.bg/download?id=2e0ed14a93

Наръчник на технолога от месопреработвателното предприятие –

https://dox.abv.bg/download?id=f649252e87

Деликатеси от нераздробено месо – https://dox.abv.bg/download?id=672b5c3307

Луканки и суджуци – https://dox.abv.bg/download?id=7142ba5468

Салами - Полутрайни и трайни варено-пушени –

https://dox.abv.bg/download?id=4b3ca4b343

Салами - Полутрайни и трайни сурово-сушени и сурово-сушени и пушени –

https://dox.abv.bg/download?id=a9fcdcafe9

Сурово-сушени месни продукти –

https://dox.abv.bg/download?id=adec36eed2

Re: Библиотека за мезето

МнениеПубликувано на: 17 Окт 2019, 22:14
от mirix
Браво, браво господине.. както пеят творците. Много хубава и полезна литература съгласно БДС.

Re: Библиотека за мезето

МнениеПубликувано на: 18 Окт 2019, 09:25
от Bones
Ми аз съм Бушмена. Отвътре ми идва да правя хубави неща, ама вече ми мина...

Айде, успех с мезетата.

Re: Библиотека за мезето

МнениеПубликувано на: 18 Окт 2019, 16:48
от biolander
Още няколко книжки за обработка на месо.
https://drive.google.com/drive/folders/1HVykgd_HTt9o9gW7ZDU0mC-cWeLYCqEK
Бушмен, страхотен сайт имаше, жалко че изчезна.

Re: Библиотека за мезето

МнениеПубликувано на: 18 Окт 2019, 17:11
от Martin
Виж да видиш. Бушмена през цялото време се е криел във нашият форум.

Re: Библиотека за мезето

МнениеПубликувано на: 18 Окт 2019, 23:46
от mirix
Затуй е писал във веселба. Време е да т заБиРИм

Re: Библиотека за мезето

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2019, 19:00
от Bones
https://www.meatsandsausages.com/sausage-recipes

Рецепти от цял свят. Сурови, термично обработени и/или пушени, лебервурстове, кървавици, пачи, сурово-сушени, рибни и вегетариански колбаси.

Май общо взето всичко...

Да се похвалите с реколтата!

Re: Библиотека за мезето

МнениеПубликувано на: 09 Дек 2019, 00:28
от krhristov
Линковете от dox-a са изтегли и не могат да се свалят... :(
"ГРЕШКА
Линкът, който се опитвате да достъпите, е невалиден или изтекъл"

Re: Библиотека за мезето

МнениеПубликувано на: 10 Дек 2019, 13:17
от biolander
Качвам ги https://drive.google.com/drive/folders/1HVykgd_HTt9o9gW7ZDU0mC-cWeLYCqEK?usp=sharing, заедно с още няколко книги по темата. Някои от тях са споделяни, други са сваляни от SCRIBD и са на английски, но са много полезни.

Re: Библиотека за мезето

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2020, 11:57
от martinino
Здравей
Случайно в някоя книга да има рецепта за хамбургски салам аз никъде не намерих открих камчия телешки но само това