Страница 1 от 1

Кренвирши рецепта.

МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2019, 20:26
от mirix
Търся рецепта за кремвирши. Технологията ми е долу горе ясна, убягват ми подправките. Намерих пилешка кайма на 4 лв кг.

Re: Кренвирши рецепта.

МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2019, 07:11
от Dejmos
Основната разлика между кренвиршите и другите колбаси е, че за тях месото не се мели на кайма, а се кълца в специални машини, докато стане на каша. Предполагам в домашни условия може да се замести с пасиране. Кашата не трябва да се загрява при меленето, може да се добавя лед.
Подправки на вкус.
Опушването го правят с течен пушек. Не знам дали може някак да се замести в домашни условия.
В какво ще ги пълниш и как ще ги вариш?

Re: Кренвирши рецепта.

МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2019, 13:08
от mirix
Подправките ми убягват малко. Иначе се меси с лед , докато стане на пюре в така наречените кутери. Ще направя един опит с пасатора, малко ще ме озори лена да стружки как да докарам, да не е на кубчета.

Re: Кренвирши рецепта.

МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2019, 13:10
от mirix

Re: Кренвирши рецепта.

МнениеПубликувано на: 15 Окт 2019, 19:00
от Bones

Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum

Всичко за кренвиршите, което ти трябва. Има още поне 2 - 3 клипа с различна апаратура, където се вижда, че домашните чопъри също вършат работа за емулгирането. Човекът е качил почти всички видове немски колбаси, салами, кренвирши, пачи, шунки и т.н. Има и много клипове с добри съвети, които са особенно ценни, тъй като говори от професионален опит. Че и на английски....

Ето още двама ентусиасти, на немски.

https://www.youtube.com/channel/UCwkoKD ... uRuYTx_Qug

https://www.youtube.com/channel/UCjDOX4 ... RQ7YMryV3g