Блажно 2018

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Блажно 2018

Мнениеот shadcsm » 04 Дек 2018, 11:14

Аз съм подготвил една Коп'аница по рецепна на Буша. Днес ще я мятам на гимнастически упражнения.
Варки: 46
Последната варка: Kim's Brut IPA
Аватар
shadcsm
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 50
Регистриран на: 26 Яну 2016, 16:13
Местоположение: Велико Търново

Re: Блажно 2018

Мнениеот Dejmos » 04 Дек 2018, 14:41

Според вас осолени слепи телешки черва каква годност имат? Дали мога да ползвам миналогодишни, ако са стояли само в хладилник, при температура 11°?
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 706
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Блажно 2018

Мнениеот Foreigner » 04 Дек 2018, 15:05

Доколкото си спомням, ги открихме миналата година, така че надали някой има опит. Аз съм замразил едни във фризера и в събота-неделя ще дам инфо дали стават за нещо. По принцип не било препоръчително да се замразяват... Стари - нови, не забравяйте да ги третирате с оцет и лимон (и корите нарязани), иначе със сигурност ще има нежелани аромати.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Блажно 2018

Мнениеот mirix » 04 Дек 2018, 19:02

Заринати ли са във сол червата?. Като ги отвориш ако засмърдят в коша. То и аз съм замразил, тъй че каквото стане. После накисвам в хладка вода със оцет и сода, може и 1 глава лук да се нареже на филии.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 899
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Блажно 2018

Мнениеот Dejmos » 05 Дек 2018, 16:32

Не са заринати, но са добре осолени, обилно поръсени със сол и в две опаковки една върху друга в хладилника. Ще ги подуша в петък дали миришат, като си ида на село.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 706
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Блажно 2018

Мнениеот Martin » 06 Дек 2018, 10:47

От свинската смърт в Събота завлачих пикочният мехур към вкъщи.
Изчистен го изкиснах в сол, оцет, вода и лук за 4 дни и снощи го напълних.
500гр свинска плешка
500гр свински гърди
40гр сол
6гр чер пипер
6гр кимион
половин стрък праз
50мл уиски

Резултата е тази симпатична бомбичка окачена до луканката.
Прикачени файлове
47106567_2480808071934944_1923467263466274816_n.jpg
47510194_2480808025268282_248387626699063296_n.jpg
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1029
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Блажно 2018

Мнениеот Dejmos » 06 Дек 2018, 11:02

Тази сутрин ми дойде една идея за опаковане на колбаси. Пуската, бресаолата и някои други трябва да се стегнат с канап, за да запазят форма и да има как да се окачат, а оплитането с канап на кръгли и хлъзгави неща не е лесно.
"Гъба" за баня или както там наричат онези цветни топки найлонова мрежа. Като се развърже се получават нклк метра фина гаца, която се разпъва до поне 20-25см в диаметър. Пъха се мръвката, два възела под и над нея, един канап и готово.
Прикачени файлове
IMG_20181206_093204.jpg
IMG_20181206_093123.jpg
IMG_20181206_093109.jpg
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 706
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Блажно 2018

Мнениеот Foreigner » 06 Дек 2018, 21:26

Ето го и самото връзване:


Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum

Много добре показано, като за такива като мене...
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Блажно 2018

Мнениеот rajev » 09 Дек 2018, 14:51

20181208_170111_resized.jpg

Подготовката
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 399
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Блажно 2018

Мнениеот rajev » 09 Дек 2018, 14:54

Бузи -- това са буквално бузите на прасето осолени за 10 часа в едра сол ,после едната е с подправки а другата без да видя как ще станат.После става за пекане става и за сушене замезе -аз ще ги суша.Касапа каза ,че това меезе направо хрупкало ........
Прикачени файлове
20181208_185154_resized.jpg
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 399
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

ПредишнаСледваща

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта