Страница 1 от 1

Роле от сланина.

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2018, 22:33
от mirix
Тъй като чак сега поотрасна странджанския слон и е тънкокож, излезна една хубава изрезка сланинка с месце.
В студентските години съм ял такова роле по неизвестна за мен рецепта, но беше много хубаво.
Сега импровизирам.
Намазах от към страната на сланината със солчица, чер пипер, червен пипер, кимион, честн на прах.
Заварявам около 1.5-2 часа в зелева чорба със скилидки чесън и глава лук с люспата. Чер пупер, бахар на зърна и 2 листчета дафинов лист.
След варенето ще го натъркам със червен пипер и чубрица. Пък да видим какво ще излезе.
IMG_20180314_212552.jpg

Re: Роле от сланина.

МнениеПубликувано на: 16 Мар 2018, 21:38
от mirix
IMG_20180316_202357.jpg
IMG_20180316_202317.jpg
това е резултата.

Re: Роле от сланина.

МнениеПубликувано на: 19 Мар 2018, 14:06
от MadButcher
Ами това е рецептата. Дядо ми го правеше същото и за пробвах тази зима, но като гледам твоето е с повече месце. Само, че моето го варих съвсем малко в зелева чорба 15-20мин потопено във вряща зелева чорба. Сланината: предварително осолена и почистена от мас. Абе в края на зимата като свършат всички мезета и на сланина подкарваме :D