Роле от сланина.

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Роле от сланина.

Мнениеот mirix » 14 Мар 2018, 22:33

Тъй като чак сега поотрасна странджанския слон и е тънкокож, излезна една хубава изрезка сланинка с месце.
В студентските години съм ял такова роле по неизвестна за мен рецепта, но беше много хубаво.
Сега импровизирам.
Намазах от към страната на сланината със солчица, чер пипер, червен пипер, кимион, честн на прах.
Заварявам около 1.5-2 часа в зелева чорба със скилидки чесън и глава лук с люспата. Чер пупер, бахар на зърна и 2 листчета дафинов лист.
След варенето ще го натъркам със червен пипер и чубрица. Пък да видим какво ще излезе.
IMG_20180314_212552.jpg
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Роле от сланина.

Мнениеот mirix » 16 Мар 2018, 21:38

IMG_20180316_202357.jpg
IMG_20180316_202317.jpg
това е резултата.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Роле от сланина.

Мнениеот MadButcher » 19 Мар 2018, 14:06

Ами това е рецептата. Дядо ми го правеше същото и за пробвах тази зима, но като гледам твоето е с повече месце. Само, че моето го варих съвсем малко в зелева чорба 15-20мин потопено във вряща зелева чорба. Сланината: предварително осолена и почистена от мас. Абе в края на зимата като свършат всички мезета и на сланина подкарваме :D
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 314
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново


Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта