Джолана и неговите разновидности...

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Джолана и неговите разновидности...

Мнениеот mirix » 03 Ное 2017, 00:07

Зима настана ....
Няма да се отдаваме на бунтовнически песни, а на кулинария.
Правил съм джолани всякакви. Е почти.
Наредих ги малко ми съдчето, че в гърнето.
Само да кажа.
Не съм шеф(готвач) самоук съм.
Не претендирам, че знам и мога!
Старая се да е вкусно.
Тук като изватеняк и водещ кулинарно предаване.
В кулинарен раздел във форум...
От доста време търсих джолан с кожа. Отвориха магазинчето и... Творих
3 бр джолан х 700 гр.
Мислех да го правя натурален.
Обичам натюрела и простите неща.
Добавих малко екстри.. подправки..
Незнам какво ще стане!
Лук 3 дори 4 вида. Бял червен жълт и зелен.
Морков, яки черита
Подправки: сол, чер пипер, кимион, няколко зърна бахар.
100 мл бира.
За обвивка
Гюзум/джоджен, леощян/девисил, целина листа.
IMG_20171102_223150.jpg

Утре по вече!
Прикачени файлове
IMG_20171102_224240.jpg
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 853
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Джолана и неговите разновидности...

Мнениеот cervesa » 03 Ное 2017, 10:22

Туй е манджа,бе мискинино!

Изхабил си джолана с кожа! (Аз само в Кауфланда намерих суров)

Пече се 4 часа само той.Облива се с тъмна бира (за предпочитане лагерен портер),докато кожата стане черна и хрупкава,а отвътре става мозък!

(Има и една предварителна подготовка-ама нея,само на ушенце :)
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1109
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Джолана и неговите разновидности...

Мнениеот Dejmos » 03 Ное 2017, 14:01

Опитай по тази рецепта https://www.bonapeti.bg/recepti/svinsko-na-kontsi/
Оригинално е с плешка, но с джолан (не съм пробвал с кожа) става много по-добре. За предпочитане в глинен гювеч с капак, още по-добре ако се замаже капакът. Слагаш във фурната преди да си легнеш, за обяд е готово.

П.П. А може ли и аз да наредя едно ушенце да чуе за предварителната подготовка?
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 658
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Джолана и неговите разновидности...

Мнениеот mirix » 03 Ное 2017, 18:16

И аз мислех да го правя натюрел, но загънато със зеленийка и с капак. Вече са го пуснали да се пече. Довечера ще махна капака за 30-40 мин и ще стане. Не иска да ми прикачи файла как е загънато.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 853
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица


Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта